Скільки триває футбольний або хокейний матч? Великий гід по тривалості всіх видів спорту

Статті про ставки 28 верес. 2023, 10:48
Скільки триває футбольний або хокейний матч? Великий гід по тривалості всіх видів спорту

Напевно, вам завжди була цікава тривалість матчів у різних видах спорту. А можливо, ви випадково потрапили на трансляцію флорболу чи гандболу і вирішили дізнатися його тривалість? Зараз вам усе розповімо.

Перш за все, варто пам'ятати, що фактичний час будь-якої події може відрізнятися від реального залежно від низки факторів. Ось деякі з них:

  • кількість зупинок гри через травми гравців, заміни або інші затримки.
  • значно збільшити час гри може кількість фолів - чим їх більше, тим довше триває гра.
  • погодні умови, наприклад, у деяких видах спорту, таких як теніс або крикет, події переносять через дощ.
  • перегляд арбітрами відеоповторів.
  • тлумачення правил арбітрів, що може призвести до додаткового часу. Більшою мірою це стосується футболу.
  • в американському спорті матчі часто перериваються на додаткові паузи через рекламу.

Скільки триває футбольний матч?

Стандартний футбольний матч триває 90 хвилин, який розділений на два тайми по 45 хвилин кожен. Між таймами є перерва в 15 хвилин.

У деяких турнірах навиліт, якщо рахунок залишається нічийним, матч може тривати додатковий час (овертайм) після 90 хвилин. Овертайм становить два тайми по 15 хвилин кожен. Якщо рахунок, як і раніше, залишається нічийним після додаткового часу, результат вирішується за допомогою серії пенальті.

Таким чином, футбольний матч із двома таймами, доданим арбітром часом і перервою триває близько двох годин. У разі овертайму і серії пенальті тривалість однієї гри збільшиться приблизно ще на годину.

Скільки триває баскетбольний матч?

У НБА стандартна баскетбольна гра триває 48 хвилин чистого часу, яка розділена на чотири чверті по 12 хвилин кожна. Між другою і третьою чвертю є перерва в 15 хвилин. Після першої та третьої чвертей перерва становить дві хвилини.

У деяких випадках гра може перейти в овертайм, якщо рахунок залишається нічийним. Овертайм триває по 5 хвилин до перемоги однієї з команд.

Таким чином, максимальна тривалість баскетбольної гри становить до 58 хвилин, включно з додатковим часом. Більшість ігор триває близько 2 годин.

У європейських змаганнях тривалість матчу менша. Наприклад, чверть у європейському баскетболі по 10 хвилин кожна. Відповідно, і часу на проведення матчу потрібно менше.

Скільки триває хокейний матч?

Стандартний хокейний матч триває 60 хвилин чистого часу, який розділений на три періоди по 20 хвилин кожен. У стандартних лігах між періодами є перерва по 15 хвилин, а в комерційних вона триває 17 хвилин.

У разі нічиєї матч може перейти в овертайм, якщо рахунок залишається нічийним після 60 хвилин. Овертайм - це 5-хвилинний період, де гра триває до закинутої шайби: перша команда, яка закинула шайбу, виграє гру. Якщо рахунок залишається нічийним після овертайму, результат матчу вирішується серією буллітів.

Фото: pexels.com / Автор невідомий

Скільки триває волейбольний матч?

Зазвичай волейбольна гра триває від 60 до 90 хвилин, залежно від кількості сетів. Сет виграє перша команда, яка набрала 25 очок із різницею у два очки. Якщо рахунок 24:24, гра переходить у "вирішальний розіграш", де перша команда, що має перевагу в два очки, виграє сет.

Волейбольний матч грається до трьох виграних сетів, що означає, що перша команда, яка виграла три сети, виграє матч. Однак якщо рахунок 2:2, грається вирішальний п'ятий сет, який проходить до 15 очок із різницею у два очки.

Фактична тривалість волейбольної гри може варіюватися залежно від низки чинників, таких як рівень гри, кількість зупинок і тлумачення правил арбітром. Загалом, однак, волейбольну гру можна очікувати тривалістю близько двох годин.

Скільки триває матч у крикет?

Тривалість крикетного матчу може варіюватися залежно від формату. Короткі ігри тривають близько 3.5 годин.

Тест-матч - найтриваліший формат крикету, може тривати до п'яти днів і по шість годин щодня з перервами на ланч і чай. Гра складається з двох іннінгів, кожен іннінг триває доти, доки не будуть вибиті всі 10 бетсменів команди, що захищається.

Одноденний міжнародний матч (ODI) - це коротший формат крикету, він триває максимум 50 оверів на іннінг.

Twenty20 (T20) - найкоротший формат крикету і триває максимум 20 оверів на іннінг. Кожна команда б'є один раз, і команда з найвищим рахунком виграє матч.

Скільки триває бейсбольний матч?

Бейсбольний матч офіційно складається з 9 іннінгів, кожен іннінг розділений на дві половини. Господарі б'ють у нижній половині інінгу, а гостьова команда б'є у верхній половині.

У Сполучених Штатах професійні бейсбольні ігри зазвичай тривалістю 9 іннінгів. Однак є деякі винятки. Наприклад, якщо рахунок залишається нічийним після 9 іннінгів, гра може перейти в додаткові іннінги, які граються доти, доки не визначиться переможець.

Середня тривалість бейсбольної гри в Сполучених Штатах становить близько 2 годин і 40 хвилин.

Фото: pexels.com / Автор невідомий

Скільки триває матч з американського футболу?

Матч в американський футбол офіційно триває 60 хвилин, і кожна чверть триває 15 хвилин. Між другою і третьою чвертю є перерва в 12 хвилин. Після першого і третього періодів пауза 1 хвилина. Якщо рахунок нічийний після чотирьох чвертей, гра переходить в овертайм - це додатковий 15-хвилинний період гри.

Середня тривалість гри в NFL становить близько 3 годин. Сюди входить час для самої гри, перерви та рекламні паузи.

Скільки триває футзальний матч?

Матч у футзал офіційно триває 40 хвилин чистого часу, з кожним таймом по 20 хвилин. Між таймами є перерва у 15 хвилин. Годинник зупиняється щоразу, коли м'яч виходить за межі гри або відбувається перерва.

З огляду на велику кількість пауз середня тривалість тайму може сягати до 60 хвилин. Однак найчастіше для проведення одного матчу потрібно близько 1 години і 30 хвилин.

Скільки триває гандбольний матч?

Стандартний матч у гандбол складається з двох таймів по 30 хвилин кожен, з перервою в 15 хвилин. Годинники працюють безперервно, якщо тільки не викликано тайм-аут однієї з команд або гравець отримав травму.

Скільки триває боксерський бій?

Професійний боксерський поєдинок складається з 12 раундів по три хвилини кожен, з перервою в одну хвилину між раундами. Однак не титульні поєдинки можуть бути будь-якої довжини, що не перевищує 12 раундів, але зазвичай вони тривалістю до 10 раундів.

Скільки триває бій у змішаних єдиноборствах ММА?

Бій у змішаних бойових мистецтвах (MMA) зазвичай складається з трьох раундів по п'ять хвилин кожний, з перервою в одну хвилину між раундами. Однак у поєдинках за титул проводиться п'ять раундів по п'ять хвилин у кожному, також із перервами в одну хвилину між раундами.

Скільки триває матч у регбі?

У Регбі-15 матч офіційно триває 80 хвилин, з кожною половиною по 40 хвилин. Між половинами є перерва в 15 хвилин. Якщо основний час завершується внічию, призначається додатковий час: 2 тайми по 10 хвилин.

Скільки триває тенісний матч?

Найпоширеніший формат - найкращий у трьох сетах. Кожен сет грається до шести геймів із тай-брейком за рахунку 6:6.

На турнірах серії Великого шолома в чоловічій сітці проводяться матчі з визначенням переможця в п'яти сетах - перемогу в матчі здобуває гравець, який першим виграв три сети. Кожен сет грається до шести геймів, тай-брейк - за рахунку 6:6.

Середня тривалість тенісного матчу залежить від його формату. Однак загалом найкращі трисетові матчі тривають близько 1 години 30 хвилин, а найкращі п'ятисетові матчі - близько 3 годин.

Фото: pexels.com / Автор невідомий

Скільки триває матч із настільного тенісу?

Матч із настільного тенісу офіційно складається з 7 партій, і кожна партія триває доти, доки один із гравців не набере 11 очок із різницею в 2 очки. Не рідкістю є тривалість матчу з настільного тенісу в 30 хвилин і більше.

Скільки триває матч із водного поло?

Водне поло - це офіційно 4 чверті по 8 хвилин у кожній, з перервою у 2 хвилини між чвертями та 5-хвилинною великою перервою. Однак, оскільки час зупиняється, коли м'яч іде за межі ігрового майданчика або відбувається перерва в грі, фактична тривалість матчу з водного поло може бути довшою. Кожній команді виділяється 25 секунд на атаку, після чого м'яч переходить до суперника.

Таким чином фактична тривалість може варіюватися залежно від низки факторів. Не рідкістю є тривалість матчу з водного поло в 1 годину і більше.

Скільки триває матч із флорболу?

Матч із флорболу офіційно триває 3 періоди по 20 хвилин ефективного часу, з перервою в 10 хвилин між періодами. Лічильник часу зупиняється щоразу, коли м'яч виходить за межі гри або має місце перерва.

Скільки триває матч із керлінгу?

Матч із керлінгу офіційно складається з 10 ендів, і кожен енд триває приблизно 15 хвилин. Середня тривалість одного матчу близько двох годин.

Скільки триває гра в гольф?

Стандартний гольф-матч складається з 18 лунок, і середній раунд гольфу займає близько 4 годин і 30 хвилин. Однак фактична тривалість раунду може варіюватися залежно від низки факторів.

  • Складність поля. Що складніше поле, то довше триватиме гра. Це відбувається тому, що гравцям доведеться зробити більше ударів, щоб відправити м'яч у лунку.
  • Кількість гравців у групі. Що більше гравців у групі, то довше триватиме гра. Це відбувається тому, що кожному гравцеві доводиться чекати своєї черги для удару по м'ячу.
  • Погодні умови. Якщо погода погана, наприклад, якщо йде дощ або занадто вітряно, гра триватиме більше часу. Це відбувається тому, що гравцям знадобиться більше часу на підготовку до ударів, і м'яч не буде летіти так далеко.

На професійних гольф-турнірах гравці зазвичай грають 4 раунди по 18 лунок протягом 4 днів. Це означає, що турнір може тривати до 4 днів, але він може бути коротшим, якщо погода погана або якщо виникають затримки.

Фото: pexels.com / Автор невідомий

Скільки триває заїзд у перегонах на конях?

Тривалість перегонів на конях залежить від типу перегонів.

  • Гладкі перегони - найпоширеніший тип перегонів на конях. Вони проводяться на плоскій доріжці, і дистанція може варіюватися від кількох метрів до кількох кілометрів. Більшість гладких перегонів триває від 2 до 4 хвилин.
  • Конкур - проходять по трасі з перешкодами, такими як паркани та огорожі. Дистанція також може відрізнятися, але більшість стрибкових заїздів триває від 5 до 8 хвилин.
  • Стипль-чез - це різновид стрибкових перегонів, які проходять трасою з більшими перешкодами, як-от огорожі та канави. Стипль-чези можуть тривати до 15 хвилин.

Фактична тривалість перегонів на конях також може залежати від низки факторів, як-от кількість коней у перегонах, майстерність жокеїв і погодні умови.

Stavochka Автор статті